HTML

Antidemokrácia

Minden, ami politikusokkal és eseményekkel kapcsolatban felbosszant, vagy elgondolkodtat. Mottó: - Honnan tudod, hogy egy politikus hazudik? - Mozog a szája!

Friss topikok

Média, mai cikkek, miegymás

2011.07.22. 15:00 Antidemokrácia

A mai napon pár cikk olvastán ismét elgurult a gyógyszerem.

 

(n)Agymosás

Érdekes elemzést olvastam az előbb, a magyar média riasztóan egyoldalú tájékoztatásáról.

A cikk itt érhető el:
http://hvg.hu/itthon/20110722_republikon_intezet_elemzes

"A 27. hét főszereplője ismét Orbán Viktor volt: huszonnyolcszor annyit szerepelt a hírekben, mint az LMP vagy a Jobbik frakcióvezetője. Az MSZP elnöke egyáltalán nem kapott megszólalási lehetőséget a héten - az ellenzéki pártok lényegében csak botrányaikkal képesek bejutni a híradásokba, önálló kezdeményezéssel, politikai állásfoglalással alig. Egy-egy felvetésük maximum egy félperces összefoglalóban jelenik meg, gyakran az önálló megszólalás lehetősége nélkül."

 

Ez jelzi, hogy a médiatörvény és médiaúthenger gőzerővel dübörög. Persze, minden vezetés alatt a média úgy-ahogy igyekszik igazodni, és az aktuális kormánypártnak több lehetősége van megszólalni, álláspontját megismertetni az emberekkel. Jelenleg viszont ez már nem áll fenn, az ellenzék szinte ki van söpörve a közéletből, mintha nem is létezne.

Ezt simán tekinthetjük agymosásnak, elvégre az egyszerű ember honnan tájékozódik? Emegy, tevekettő, retekklub. Leginkább azért, mert nincs neki más. Az ország lakosságának jó része még mindig csak a földi sugárzású adókat látja, más részük csak az alapcsatornákat veszi a szolgáltatójától. Az m1 kormánypárti, nulla ellenzéki lehetőséggel. A tv2 szintén erőteljesen kormánypárti beállítottságú, az rtl klub ugyan független, azaz durván 50-50 százalék a kormánypárt-ellenzék megoszlása. (Már ahogy azt Móriczka elképzeli..) Azaz ha azt nézem, hogy mondjuk mindhárom adóra egyharmad nézőszám jut, ami nem így van, de könnyű vele számolni, akkor abból az adódik, hogy a három nagy adón összesen kb. 5/6-od arányban kormánypárti, 1/6-od arányban ellenzéki megjelenés van. Ez a magyar kiegyensúlyozott tájékoztatás...

 

 

Másodjára ez ütötte meg a szemüregem:

http://index.hu/belfold/2011/07/21/az_mtk_zsido_csapat_ezert_nem_szeretjuk_mondja_egy_jobbikos_kepviselo/

Nem is tudom. Az MTK híres klub. Vannak eredményeik. Voltak már az előző rendszerben is. Sportolói képviselték az országot külföldön, sikerrel. Nem tökmindegy akkor, hogy kik vezetik? Zsidó, nemzsidó, roma, nem roma, vagy esetleg árja, nem árja... Ez a megkülönböztetés szerintem nem járja... (Bocs a kínrímért..)
Magyar sportolók öregbítették Magyarország hírnevét a klub színeiben eddig is, és ha szerencsénk van, ezután is. Ez a politikusnak titulált elmeháborodott tudom, nem fogadja ezt el. Szíve joga. De az már nem szíve joga szerintem, hogy lezsidózzon embereket, akár azok valójában, akár nem.

 

 

Harmadik eresztés... Avagy politológusok egymás közt.

http://www.fn.hu//belfold/20110718/polkerek1/

Ehhez szerencsére nem sok hozzáfűznivalóm van, el kell olvasni, és ennyi. :-)

 

 

Negyedik felvonás - külföldi lapszemle

http://hetivalasz.hu/vilag/orban-celja-a-szegenyseg-novelese-39709

Elég érdekes nézőpont, ha belegondolok. A cikk szerint ha megteszik amit valószínűleg terveznek, akkor mi leszünk a kelet-európai kisKína, ahol a (köz)munkások milliói éhbérért gyártják a külföldi cégeknek a termékeit, a nyugdíjból visszakényszerített rendőrök vigyázó tekintetei kereszttüzében. Szép jövőkép, mondhatom!

Lesznek magyarországon a gazdagok, és lesznek az (éh)bérből és (alacsony)fizetésből élők. Ja, meg lesznek azok, akik elég eszesek voltak, és időben megpattantak az országból.

 

Ötödjére még egy kis összetűzés.

"Vigyázó szemetek Gyöngyöspatára vessétek!"

http://index.hu/belfold/2011/07/21/balazs_szazmilliard_elkoltesebe_szolhat_bele/

Hiába, ilyen ez az ország. A hatalommal nemcsak visszaélni, hanem élni is tudni kelleen. Csak sajnos kishazánkban senki nem tud a hatalommal élni, hanem csak visszaélni. Ez azért van, mert az elmúlt közel 40 évben csak ezt láttuk, ebbe szocializálódtunk (vagy inkább antiszocializálódtunk) bele, és csak ezt ismerjük. Persze, halljuk, hogy hasonló dolgok külföldön hogy működnek, de hát az külföld, ez meg magyarhon. Itt minden más!

Szólj hozzá!

Címkék: politika politológia közmunka zsidózás médiafölény telefonkiszivárogtatás

A bejegyzés trackback címe:

https://antidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr983089180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása