HTML

Antidemokrácia

Minden, ami politikusokkal és eseményekkel kapcsolatban felbosszant, vagy elgondolkodtat. Mottó: - Honnan tudod, hogy egy politikus hazudik? - Mozog a szája!

Friss topikok

Saláta

2011.07.27. 18:36 Antidemokrácia

Az elmúlt napokban többször eszembe jutott a mondás, miszerint mi a különbség az optimista, és a pesszimista között. Ez alapján egyértelműen pesszimista vagyok.

Tehát:

A különbség az optimista és a pesszimista között az, hogy az optimista szerint a lehetséges legjobb világban élünk, míg a pesszimista ettől fél.

Annak idején, lassan 15 éve is megvan már, egy levelezőlistán írtam, hogy ha nem változtatunk valamit, akkor szerintem az emberiségnek 50, max 100 éve van hátra.

Sajnos ez a véleményem nem változott, pedig reméltem, hogy fog.

Az egyik fő probléma szerintem az, hogy a fajunk technikailag sokkal fejlettebb, mint morálisan, és ez végzetessé válhat. Egyre erősebb a meggyőződésem, hogy 10-30 éven belül legalább két nagyhatalom háborút indít. Első tippem Kína, és India. Hogy egymás ellen-e, az nem biztos. Az ok rendkívül egyszerű: Élettér, nyersanyagok. Most cirka 6 milliárd ember él a földön, ebből 2 milliárdnyi India és Kína lakossága. Nekik előbb-utóbb el fog fogyni a helyük, és új területeket akarnak majd. A másik, hogy a technikai civilizáció egyik rákfenéje, hogy egyre több kell a ritka alapanyagokból, és emiatt ezeket egyre inkább kiaknázzuk, az árak egyre feljebb fognak kúszni, és azon harmadik világbeli országok, amelyek ezeket birtokolják, egyre inkább ki lesznek szolgáltatva a nagyvállalatoknak. Ezek a nagyvállalatok pedig egyre inkább politikai tényezőkké válnak, egyre nagyobb befolyásuk lesz az egyes államokra. Az egyik ilyen nyersanyagigényes ország Kína, hiszen egyre több nagyvállalat ott gyártatja le termékeit, illetve alkatrészeit. Ezáltal lassan Kína lesz a világ legfejlettebb állama, főleg, ha Taiwant is bekebelezik.

Emlékszem az Armageddon című filmre, ahol az amcsik az orosz űrállomásról szerzik be az üzemanyagot, majd amikor az űrállomás felrobban, kimentik az orosz asztronautát. Később az amcsi űrhajón valami felmondja a szolgálatot, mire a ruszki rugdosni kezdi. Az amcsik le akarják állítani, és nagyjából ez a két mondat hangzik el. (Sana nem tudom pontosan idézni, régen láttam..)

- Hé, mit csinál, hagyja abba, ez fejlett, amerikai technika!

Mire az orosz:

- Ámerikaji tekníka, orosz tekníka, egykutya! Mind Tájvánban készült!

Ha jobban belegondolunk, szinte minden fejlett cucc - vagy annak mása - Kínában vagy Taiwanban készül. DVD lejátszó, mobiltelefon, számítógép, televízió, szinte minden... Most már autót is gyártanak. Jelen pillanatban Kína akármikor zsarolni tudná a világot, elég lenne felfüggeszteniük a külföldi kereskedelmet. Kapcsolódó írás: Isaac Asimov: Alapítvány, első kötet, ötödik történet: A mesterkereskedők. Ott az Alapítvány úgy nyer háborút, hogy nem kereskedik az ellenfelével. Ha Kína alig egy évig nem szállítana alkatrészeket, termékeket, a világpiac nem kicsit sínylené meg.

 

Amerika összeomlana, az biztos. Persze, lehet, enélkül is. Amilyen politikai patthelyzet van most náluk az államháztartási hiány miatt, az nem mindennapi. Ki tudja, talán ők is nézték a "The West Wing", azaz Az elnök emberei c. sorozatot. :-)

 

Persze, itthon sem mennek a szomszédba politikusaink a hülyeségért.

Csak válogatok az elmúlt napok terméseiből:

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=130526

"Nem született kompromisszum a költségvetés módosításáról az esztergomi képviselő-testület rendkívüli ülésén - közölte Tétényi Éva polgármester az MTI-vel."

Persze, várható volt. Egyrészt a polgármester sem az a megalkuvó fajta, másrészt a FIDESZ esztergomi bagázsa szeretett vezérük példáját követi, azaz szerintük csak az a kompromisszum, hogy ők megmondják mi legyen, és mindenki más bólogat.

Viktorunk is így volt a rendvédelmisekkel. Megmondta, a kormány mit akar, és elment. Az lett volna a kompromisszum, hogy a rendvédelmisek bólogatnak és elfogadják. Persze nem tették, emiatt rögtön nyilatkozott a kormány, hogy ők tárgyalnának, de a szakszervezetek nem hajlandóak. Na persze...

 

A kormány nemcsak kompromisszumképtelen, hanem még a dolgozók ellen is van.

http://hvg.hu/napi_merites/20110726_munka_torvenykonyve_bizonyitas

Eddig a jogellenes elmondás vádja ellen a munkáltatónak kellett védekeznie, a jövőben a munkavállalónak kell bizonyítania, hogy jogellenesen rúgták ki. Csak az a baj, hogy erre az össze sbizonyíték általában a munkáltató birtokában van, és hülyék lennének átadni.

Komolyan várom már, mikor lesz országos, általános sztrájk, útlezárásos blokádokkal megspékelve. Persze, kevés rá az esély, mert a kormányunk egyben nagyon jó: A megosztásban.

 

SzijÁrtó szerint az emberek világos és egyértelmű felhatalmazást adtak...

http://nol.hu/kulfold/szijjarto_a_ketharmadhoz_menekult

Hát, ha ez igaz, akkor nem értem, miért retteg a kormány bármiféle népszavazási kezdeményezéstől, miért akadályoznak meg minden ellenkezési kezdeményezést.

 

Az MSZP is hamukázik...

http://nol.hu/belfold/az_mszp_szerint_beismerte_a_fidesz__hogy_tonkretette_az_egeszsegugyet

Szerintem az egészségügyet nem a fidesz tette tönkre. Hanem lassan 20 év alatt az összes kormány. Az eddigiek és a jelenlegi együtt. Lehet ellenkezni, de szerintem alapjaiban kellene újjáépíteni, mert a jelen rendszert toldozgatni-foldozgatni csak elodázza a bajt.

Persze, az is igaz, a szociális kiadásokra egyre kevesebb pénz jut, ami szintén a világ hanyatlásának egyik jele. Társadalmilag lassan visszatérünk a 19. századi modellhez, ahol a kisemmizett dolgozók légiói tartották el a gazdagok szűk, elit körét. Magyarországon most zajlik a dolgozók kisemmizése.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kína politika munka mszp orbán fidesz világgazdaság egészségügy munkavállalók háborúk törvénykönyve

A bejegyzés trackback címe:

https://antidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr633105135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása