HTML

Antidemokrácia

Minden, ami politikusokkal és eseményekkel kapcsolatban felbosszant, vagy elgondolkodtat. Mottó: - Honnan tudod, hogy egy politikus hazudik? - Mozog a szája!

Friss topikok

Adóemelés

2011.09.08. 10:19 Antidemokrácia

A gondolatébresztő cikk:

http://penzcentrum.hu/vasarlas/elbocsatasokat_hozhat_az_adoemeles.1029692.html

 

A magyar gazdaság holisztikus, azaz minden mindennel összefügg.
A "mindenki számára kedvező" adórendszer ütötte lyukat befoltozzák egyéb adóemelésekkel, ami az emiatti elbocsátások és bevételkiesések miatt újabb lyukakat fog ütni... Legközelebb milyen adókat emelnek meg?

A gázolaj jövedéki adóemelése áremelést okozhat a kereskedelemben, azaz a vásárlók még kevesebb magyar árút fognak venni, mert a külföldi még olcsóbb lesz a magyarhoz képest. Azaz a termelésben is jönnek majd az elbocsátások. Nagyon szép, hogy hatástanulmányok nélkül, "isteni szikra" alapján próbálnak rendet tenni, de azért néha jó lenne ha valami gazdasági szimulátort is kifejlesztenének, és mielőtt a mi bőrünkre bejelentenek valamit, legalább letesztelnék, hogy egyáltalán, működőképes lesz-e.

 

Matolcsy (lassan átnevezhetnénk Eltolcsy-ra) legutóbb elszámolta a gazdasági növekedést. Elszámolta a hiányt. Elszámolta a bevételeket. Nem emlékszem az utóbbi egy évből semmire, amit eltalált volna. Ellenben a nyilatkozatainak hála nőtt a frankhitelesek terhe, és nem lett jobb azóta sem igazán.

 

A másik kedvencem szijjÁrtó.

Lássuk csak...

http://nol.hu/belfold/szijjarto_dramai_bejelentese

"A gázolaj jövedékiadó-emelésének drámai következménye lesz - nyilatkozta Szijjártó Péter. Igaz, ezt nem a tegnapi kormánydöntésre reagálva jelentette ki, hanem még 2009-ben, az akkori szocialista kabinet intézkedését bírálva. A jelenlegi álláspontját egyelőre nem ismerni a jövedéki adó ügyében."

A jelenlegi álláspontját szerintem ő sem ismeri. viktátOrbán házi Pinokkiója majd megkapja a szöveget, azt elismétli, és boldogan vigyorog majd a kamerába, hogy most ő aztán nagyon jól megaszonta a tutit... Csak kár, hogy még az írásjelei sem igazak...

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: politika gazdaság megszorítások idiotizmus szijjártó adóemelés viktátorbán

A bejegyzés trackback címe:

https://antidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr483210894

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Drágul a cigaretta és az alkohol 2011.09.12. 19:11:01

Matolcsy György hétfőn benyújtotta jövedéki adókat emelő törvényjavaslatát, így a tervezet több részlete is tisztázódott. Jelentősen emelkedhet az alkohol és a cigaretta ára: az aromás szeszek jövedéki adóját 50 százalékkal emelik.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása