HTML

Antidemokrácia

Minden, ami politikusokkal és eseményekkel kapcsolatban felbosszant, vagy elgondolkodtat. Mottó: - Honnan tudod, hogy egy politikus hazudik? - Mozog a szája!

Friss topikok

Saláta

2011.09.07. 09:37 Antidemokrácia

Az elmúlt egy hónapban elég sok olyan eset volt, ami finoman fogalmazva is baromság, őrültség, hazugság cimkével lehetne jelölni.

Csak ami így hirtelen eszembe jut őrültség címszó alatt, az az Alaptörvény Asztala.

Közvetlenül azután, hogy ViktátOrbán nyilatkozta, egy ember sem dolgozhat feleslegesen a közszférában, kiment az utasítás az önkormányzatoknak az alaptörvény asztalának felállításáról, amiben szerepel, hogy egy munkatársnak állandóan ott kell lennie, és "gondoznia" az asztalt. Ő lenne az asztalszolga. Az én szememben ez a munkatárs feleslegesen dolgozik.

Persze, felmerült bennem az is, hogy melyik alaptörvényt lehet megrendelni dedikálva?

Azt, a "tökéletes, hibátlan" alaptörvényt, amit akkor elfogadtak, de azóta már többször is módosítaniuk kellett -pedig még hatályba sem lépett-, vagy annak az éppen aktuális változatát, vagy esetleg mellékelnek hozzá egy gyűrűskönyvet is, hogy a jövőben a változásokat megvehesse az állapóóóógár az újságosnál, és maga aktualizálja az alaptörvényét?

 

A következő gondolatébresztő a Wikileaks által kiszivárogtatott táviratok tartalma.

"Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed" – mondta 2007. június 26-án egy nagykövetekkel tartott találkozóján Orbán Viktor egy korabeli amerikai távirat szerint. Pusztán felmerül bennem a kérdés: Ez lenne a keresztényi erkölcs ViktátOrbán szerint?

Van még másik is...

A 2006-os kampányban az európai uniós nagykövetekkel való találkozás során is hasonlóan nyugtatott: "ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok [pay no attention to what I say to get elected]. És megígérte, hogy radikális reformokat fog véghezvinni" - olvasható a Wikileaks által kiszivárogtatott táviratban.

Igazmondó Viktor és a választások? Hiába, még a nagyotmondás után is veszített. Azért arra kíváncsi lennék, hogy a 2010-es választásokról mit táviratoztak az amcsik...

A táviratok szerint továbbá ViktátOrbán már 2008-ban biztos volt a Fidesz 2010-es választási győzelmében, de tartott attól, hogy túl könnyű lesz a diadal. Gondolom, azért tartott tőle, mert így be is kellene tartania az ígéreteit.

 

Persze, vagy nem gondolkodik, vagy hazudik, tudjuk.

Emlékeztetőül a "mindenki számára kedvező" adórendszerről:

https://www.youtube.com/watch?v=wwoXxMytP2s&feature=player_embedded

 Ja, meg némi blog az igazmondásról:

http://napizeje.blog.hu/2011/09/06/ezt_elkurtad_viktor

 

Nem értem mellesleg, mi a baj azzal a szóval, hogy megszorítás? Rosszabb, mint az adóemelés, rosszabb, mint az elvonás, rosszabb, mint a csökkentés?

ViktátOrbán tegnapi beszéde másról sem szólt, mint megszorításról, anélkül, hogy ez a szó elhangzott volna. Sőt, ha valaki ezt a szót ki meri ejteni a száján, letámadják, hogy ők aztán nem szorítanak meg semmit... Az átlagpolgár meg, ha csak kicsit is tud olvasni a sorok között a fogait szorítja össze, mielőtt olyat mond, hogy elviszik érte...

 

Szólj hozzá!

Címkék: választások megszorítások idiotizmus wikileaks hazugságok alaptörvény viktátorbán kormányzati politika

A bejegyzés trackback címe:

https://antidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr143208327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása