HTML

Antidemokrácia

Minden, ami politikusokkal és eseményekkel kapcsolatban felbosszant, vagy elgondolkodtat. Mottó: - Honnan tudod, hogy egy politikus hazudik? - Mozog a szája!

Friss topikok

Jobboldali terror

2011.07.23. 20:27 Antidemokrácia

Néztem ezt a norvégiai ámokfutást, és nem értem.Mi vitte rá azt az állatot, hogy ezt tegye? Ahogy én látom, a terrorizmus legtöbbször személytelen. Ez alatt azt értem, a terrorista nem néz szembe áldozataival, számára azok nem emberek, hanem célpontok. Személytelen üzlet az egész.

De itt? A szemükbe nézett, beszélt hozzájuk, ezáltal személyessé tette az egészet. Remélem, a börtönben szép lassan kicsinálják, megérdemelné.

Ugyanakkor felmerült bennem a kérdés, hogy miért mindig a jobboldal az erőszakosabb, miért mindig a jobboldal az, amelyik először az erőszak eszközeihez nyúl?

 

Nézzük csak a magyar helyzetet. Amikor kilenc éve a fidesz elvesztette a választásokat, és Orbánt állítólag külföldi szakintézményben gyógykezelték idegösszeomlása után, elkezdődtek a tüntetések. Talán mindenki emlékszik rá, újraszámolást követelve hídlezárás, majd minden egyes baloldali megemlékezést, állami ünnepet megzavartak, mondhatjuk megszentségtelenítettek. Az egész kicsúcsosodása az őszödi beszéd utáni tüntetések, végül a tv ostroma volt.

Emlékszem, mindenért népszavazást kezdeményeztek, pl. a 300 forintos vizitdíj miatt is. Megértettem őket, tényleg. Ki a franc szeret fizetni? Senki.

De azóta a jobboldal itthon hatalomra került. Azóta olyan tisztogatást, ámokfutamot rendeztek, amit szerintem a rosszemlékű kommunistaidők óta nem volt.

Az eredmény: Semmi tüntetés, semmi aláírásgyüjtés, semmi balhé. Az állami ünnepek balhé nélkül lezajlanak, olyan, mintha az elégedetlenkedést az országban kikapcsolták volna. Pedig elégedetlenek vannak, számuk napról napra nő. De ugyanakkor ezeket az energiákat elterelik, más-más társadalmi csoportok felé irányítva. A fideszes gyűlöletpolitizálás mind a mai napig működik. Álszentek, kárörvendők, és tisztességtelenek. De hát mutasson nekem bárki egy tisztességes politikust! (Bármelyik oldalról...) Csak az a különbség, hogy melyikük a nagyobb szemétláda. Ezért a címért meg komoly verseny van.

Szólj hozzá!

Címkék: politika tv tüntetés terror ostrom jobboldali ámokfutam

A bejegyzés trackback címe:

https://antidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr53092169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása