HTML

Antidemokrácia

Minden, ami politikusokkal és eseményekkel kapcsolatban felbosszant, vagy elgondolkodtat. Mottó: - Honnan tudod, hogy egy politikus hazudik? - Mozog a szája!

Friss topikok

Munka törvénykönyve, meg ami még eszembe jutott

2011.07.28. 11:57 Antidemokrácia

(nem)Kicsit kiakadtam azon, kedvesnek épp nem nevezhető kormányunk mit is ért a munka világának megújításán.

http://penzcentrum.hu/karrier/bukjak_a_potlekokat_a_tobb_muszakban_dolgozok.1029161.html

Én a fizetésem cirka 15%-át veszteném ezzel, és erősen gondolkodnék azon, hogy állást változtatok. Nem kevés embert ismerek, aki hasonló gondolatokkal kacérkodik. Tudom, a cégeket nem izgatja a dolog, még több pénzt tudnak a részvényeseiknek szétosztani, 'oszt jónapot, éhbérér dolgozó embert bármikor találnak a mai helyzetben.

Viktorék nyilván úgy gondolják, Magyarország a hatmillió kényszermunkás országa lesz, a maradék hárommillióból kettő kivándorol, félmillió jól megszedi magát, a maradék félmillió meg nyugdíjas lesz.

Épül a szép új világ, de kinek? Nekem új lesz, de nem szép, nekik szép lesz, de nem új, elvégre mivel életükben soha nem dolgoztak, csak az adófizetők vérét szívták, ezért számukra csak annyi fog változni, hogy még több pénzt vághatnak zsebre.

Nem is értem, mire számítanak? A következő választásokig annyi embert haragítanak magukra, hogy nemhogy kétharmadot, szerencsés esetben egyharmadot sem kapnak. Tényleg várom már a következő -lehetőleg nem fideszes kormány- mostanihoz hasonló elszámoltató projektjét, ahol Viktor és bandája kerül a vádlottak padjára, népellenes összeesküvés, csalás, nemzetrontás vádjával.

 

Sajnos erre kevés esély van, mert azért láthatjuk, a politika azon kívül, hogy mocskos "biznic", még hatalmas összefonódásokat is tartalmaz, már ha ez rá a jó szó.

 

Persze, Amerika is meglehetősen kritikusan szemléli a magyarországi változásokat.

"Elnyomótörvény" - más amerikai képviselők is kritizálták Magyarországot

http://hvg.hu/itthon/20110728_melia_burton_kritika

SzijjÁrtó persze kikelt magából, és a képükbe vágta a kétharmadot. Ez egy kicsit vicces nekem, mert régen nincs már meg az a kétharmad, csak nem hajlandóak tudomásul venni a kormánypárti elmebetegek. (Szívesen megnézném OV 2002-es naptárját. Állítólag a választási vereség után külföldön gyógykezelték. Érdekelne, mi ebből az igazság..)

 

Apropó, kétharmad...

http://nol.hu/belfold/20110728-jegverte_varos

Mezőhegyesen - a jobboldali média méla kussolása mellett történt valami. A fideszesek egy 6-3-ra uralt képviselőtestületet (ez ugye kétharmad) sikeresen megújjítottak egy 2-7-es arányú nem fideszes képviselőtestületre. Ez ugye, akárhogy is nézem, baromi messzire került a kétharmadtól.

Gyanítom, ehhez az egyik fideszes f@..fej megjegyzése is nagyban hozzájárult:

"a helyieknél – ahogy a helyi cukrászda teraszán magyarázta egy nő – nagyon kiverte a biztosítékot, amikor a fideszes többség egyik képviselője kijelentette: azért nem kell megújítani az önkormányzati hitelt, mert ideje, hogy a mezőhegyesiek is megtudják, milyen az, amikor nem kapja meg a fizetését hó elején az ember."

 

Ha a fideszes képviselő így áll hozzá ahhoz a településhez, amelyben él, akkor meg is érdemlik, hogy elhúzzák a nótájukat.

Esztergomra kíváncsi lennék, milyen eredménye lenne egy új választásnak. Az a gyanúm, a fidesz retteg attól, hogy kiderüljön, hiszen a várost sikeresen reflektorfénybe állították, és iszonyat presztízsveszteség lenne, ha az ottani semmirekellőket elzavarnák végre. Erős a gyanúm, hogy a háttérben egy újabb Lex Esztergomon dolgoznak, hogy meghurcolják Tétényi Évát.

Szólj hozzá!

Címkék: politika munka amerika orbán fidesz összeesküvés kényszermunka vereség esztergom éva elszámoltatás tétényi kétharmad mezőhegyes törvénykönyve

A bejegyzés trackback címe:

https://antidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr393106786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása